Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2016. október 10., hétfő

Tejszínes rókagombaleves



Múlt héten sikerült rókagombát vennem, sokkal jobban szeretem a csiperkénél, teltebb, markánsabb íze van. Gyorsan főztem is egy levest belőle, bulgurral gazdagítva. Mostanában sokszor illesztem be a bulgurt az étrendbe, főleg levesbetétként vagy pörköltek mellé köretnek. Szerencsém van, mert a gyerekeim is szeretik, azt mondták sokkal jobban ízlik nekik, mint a rizs. :)

  • 50 dkg rókagomba
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 burgonya
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 evőkanál bulgur (Spar, előfőzött)
  • 2 dl 22% -os tejszín (Lidl)
  • só, bors, pirospaprika, csipetnyi morzsolt majoránna
  • olaj

  1. A zöldségeket, gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük majd levesszük a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát. 
  3. Beledobjuk a zöldségeket, gombát, burgonyát , a bulgurt és felöntjük kb. 1,5 - 2 liter vízzel. 
  4. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk, megszórjuk majoránnával. 
  5. Fedő alatt puhára főzzük. Mire a zöldségek megpuhulnak a bulgur is kellőképpen megduzzad. 
  6. Végül belekeverjük a tejszínt is. Nem forraljuk újra, mert a tejszín megcsomósodik. 
  7. Tálaláskor megszórhatjuk friss petrezselyemmel. 

























Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés:

  1. Az egyik legjobb ízű gomba. Sajnos felénk nagyon eltűnt, évek óta nem találok.

    VálaszTörlés