Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2013. július 20., szombat

Baracklekváros barátfüle





·        60 dkg liszt
·        25 dkg zsír
·        2 tojás
·        3 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kiskanál cukor
·        2-2, 5 natúr joghurt
·        1 csomag vaníliás cukor, fahéj
·        25 dkg cukor
·        baracklekvár
·        1 tojás a kenéshez
·        porcukor a tetejére

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet egy nagy tálban összegyúrjuk a zsírral, sóval, cukorral, beledolgozzuk a tojásokat és a joghurtot is. Közepesen lágy, könnyen nyújtható tésztát kell, hogy kapjunk, további tej hozzáadásával lazíthatjuk, ha szükséges. Letakarjuk és 30 percig pihentetjük. 

Lisztezett deszkán kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval 7 x 7 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe baracklekvárt teszünk, majd a két átlós csücskét összenyomjuk.Nem baj, ha  egy kis lekvár kifolyik, a tésztára sült lekvárnál nincs is finomabb :) Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, szorosan egymás mellé, tetejüket lekenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a vaníliás cukorral és néhány csipetnyi fahéjjal. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Miután enyhén kihűlt, megszórjuk porcukorral.

Jó sütögetést kívánok!





Azok kedvéért, akik ebben a nagy melegben úgy döntenek, hogy inkább egy jó nagy pohár hideg limonádéval a kezükben hűsölni szeretnének és nem a konyhában szorgoskodni, ajánlani szeretném a Foodpanda oldalát.  Ez egy nagyszerű ételrendelő oldal, ahol az étel könnyen és egyszerűen házhoz megy :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése