Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2015. október 22., csütörtök

Joghurtos rántott csirkefalatok sült zöldségekkel




























  • 1 kisebb filézett csirkemell
  • 2 dl görög joghurt
  • zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olaj
A zöldségkörethez gyakorlatilag bármi mehet: brokkoli, kaliforniai paprika, paradicsom, gomba, szőlő, zöldbab, uborka, hagyma. Használhatunk mirelit zöldségkeveréket is.

  1.  A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, enyhén borsozzuk és ráöntjük a joghurtot. Legalább egy óráig hagyjuk ebben a pácban. Sütés előtt beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd forró olajban közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Csak egyszer fordítsuk meg, különben száraz lesz.  Olaj nélkül, sütőpapírra helyezve 180 fokon  a sütőben is megsüthetjük. 
  2. A zöldségeket feldaraboljuk, kb. 3 maroknyit kevés olívaolajon megfuttatunk, pár perc alatt roppanósra sütjük. Még melegen tálaljuk. 


















































2 megjegyzés:

  1. Szuper, Veruska!
    Bocsi, nem írod a leírásban, hogy mikor panírozod be. Hátha hiányolják:)

    VálaszTörlés