Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2015. április 20., hétfő

Sajtos tejfölös héjában sült burgonya baconnal


Egy könnyű és gyors vacsorára vágytam, egyszer olvastam a Nők Lapjában hasonlót, gondoltam kipróbálom. Lánykám lelkes segítőm volt :) A végeredmény nagyon finom, a tölteléket variálhatjuk is :) Melegen szaftos, hidegen szebben szeletelhető.

  • 8 nagyobb burgonya
  • 30 dkg trappista sajt
  • 15 dkg szeletelt bacon  
  • 2 dl tejfől
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 2 szál újhagyma

  1.   A burgonyát megmossuk, a felső harmadukat levágjuk. Egy kanállal kivájjuk a belsejüket. Fóliával bélelt tepsibe tesszük.
  2. A bacont apróra vágjuk, majd beleszórjuk a kivájt burgonyába. Előmelegített 170 fokos sütőben fél óráig sütjük.
  3. A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét és az egyik apróra vágott újhagymát. Fél óra leteltével a sajtos tejfölös szószt belekanalazzuk a burgonyákba és további 10 percig sütjük.
  4. Kivesszük a tepsit, a burgonyákat megszórjuk a maradék reszelt sajttal és a megmaradt apróra vágott újhagymával. Addig sütjük, míg a sajt elkezd barnulni. 


Jó étvágyat kívánok!





























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése