Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. december 12., szerda

Sajtos kukoricasaláta a'la Kriszta




·        25 dkg legalább 3 féle keményebb sajt
·        50 dkg morzsolt csemege kukorica ( Bonduelle)
·        só, bors, cukor
·        egy kisebb fej vöröshagyma vagy 2 szál újhagyma
·        szárított petrezselyem zöld

·        A majonézhez: 2 tojás sárgája, egy kiskanál mustár, kb. 1 dl olaj, 5 dl tejfől, só, bors, cukor


Életemben először Kriszta barátnőmnél ettem ilyen salátát, azóta is a rabja vagyok. Általában melegszendvicsek mellé szoktam készíteni, de bármilyen sült mellé is illik. 

Elkészítjük a majonézt: két tojás sárgáját a mustárral együtt beletesszük egy mélyebb tálkába és összekeverjük. Ezután nagyon lassan, óvatosan, szinte csepegtetve folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk az olajat. Nagyon fontos, hogy folyamatosan kevergessük  mert különben a majonéz összeugorhat ( a tojássárga nem veszi fel az olajat és szétválnak)  és akkor újra kell az egészet kezdeni. Ha belekevertük az összes olajat, óvatosan beleforgatjuk a tejfölt is. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük.

Majd hozzáadjuk a kukoricát és az apró kockákra vágott sajtokat. Még finomabb, ha füstölt sajtot is használunk. Végül hozzáadjuk az apróra vágott hagymát is, és jól összekeverjük. A tetejét megszórjuk egy kis szárított petrezselyemzölddel. Tálalás előtt néhány óráig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. 




1 megjegyzés: