Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2015. szeptember 20., vasárnap

Csirke brassói




























Tegnapi ötlet volt, a gyerekek sült krumplit szerettek volna, én valami húsosra vágytam. Mivel nem volt itthon csak csirke husi, gondoltam miért ne! Nagyon finom lett, szerintem máskor is kerül az asztalra. :) Estére egy falat sem maradt belőle. Az eredeti sertéshúsos receptet ITT találjátok!


  • fél kg filézett csirke felső comb (Lidl)
  • kb. 1 kg burgonya
  • zsír vagy olaj a sütéshez
  • só, bors, pirospaprika, fokhagyma
 
  1.  A húst megmostam, felkockáztam és forró zsírban átforgattam. Fedővel lefedve 10 perc alatt puhára pároltam, külön folyadékot nem igényelt. Majd a fedőt levéve ropogósra sütöttem. Sokkal jobban bejött mint a csirkemell, mert jóval szaftosabb. 
  2. A burgonyát megpucoltam, kockáztam és bő, forró olajban megsütöttem.
  3. A húst és a sült burgit egy nagy jénaiban összekevertem, ízlés szerint sóztam, borsoztam, megszórtam pirospaprikával és szárított fokhagymával. Csemege uborkával, még forrón tálaltam.

































Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés:

  1. Brassóit én is szoktam szárnyasból készíteni, általában pulykából. A fűszerezése nálunk annyiban különbözik, hogy jó sok majoránnával szoktam megszórni :-)
    Guszta lett a tiéd, biztosan ízlett a családnak :-)

    VálaszTörlés