Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2015. október 24., szombat

Tejszínes pesztós spagetti



























A sok húsos étel után jólesett tésztát enni. Ez az első pesztós próbálkozás, nagyon ízlett. Legközelebb sajátból  készítem :)  Sokan parmezánnal készítenék, de az edami elérhetőbb áron van és így is nagyon finom lett. Nehéz fotózni, ezt most nézzétek el nekem....:)

  • kb. 30 dkg spagetti
  • 20 dkg pesztó (Aldi)
  • 2 dl 20%-os  főzőtejszín
  • só, bors, citrom
  • 10 dkg reszelt sajt ( nálam edami)
  • olívaolaj
  • 1 kisebb paradicsom, 3 szál újhagyma 
  1.  Két újhagymát felkarikázunk és kevés olajon megfuttatunk. Hozzáadjuk a pesztót, tejszínt, reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nem forraljuk fel, csak forrósítjuk.
  2. A spagettit enyhén sós vízben megfőzzük, hideg folyó vízzel átmossuk, lecsepegtetjük. 
  3. A még meleg tésztára kanalazzuk a forró mártást. Paradicsomkockákkal, hagymakarikákkal megszórjuk a tetejét, ráfacsarunk pár csepp citromlevet és már tálalhatjuk is. Citromkarikával díszíthetjük.






















































Jó étvágyat kívánok!

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehetett! Pesztós tésztás én is csak egyszer ettem még, és az is bolti volt :-)

    VálaszTörlés
  2. Finom, még ha nem is látványosan! :)

    VálaszTörlés