Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. július 23., hétfő

Mini fasírtgolyók





·        70 dkg darált sertéshús
·        4 szikkadt zsemle
·        kb. 1,5 dl tej
·        3 tojás
·         1,5 evőkanál zsemlemorzsa
·        1 közepes fej vöröshagyma
·        2 gerezd fokhagyma
·        fél csokor petrezselyem zöldje
·        só, bors
·        1 kiskanál őrölt pirospapika,
·        2-3 csipetnyi őrölt kömény
·        olaj a sütéshez


A száraz zsemléket felkockázzuk, majd annyi langyos tejbe áztatjuk, amennyit felvesz. Ha többet öntöttünk rá, a maradékot nyomkodjuk ki és majd úgy adjuk a húshoz. A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon, gyakori kevergetéssel üvegesre pároljuk, enyhén megpirítjuk. Ha már majdnem kész, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és további fél percig kevergessük. Majd tegyük félre, hagyjuk kihűlni. A darált húst tegyük egy nagyobb tálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tojásokat, a kinyomkodott zsemléket, a többi fűszert, zsemlemorzsát majd a hagymát is. Alaposan keverjük össze, legjobb kézzel átgyúrni az egészet. Fedjük le és legalább 2 órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Kézzel formázzunk diónyi nagyságú gombócokat és  bő, forró olajban, közepes lángon süssük meg. Főzelékek kísérőjeként nagyon finom.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon helyesek a golyók:)) És biztosan finomak is!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szepen koszonom a latogatasod!:)

    Ha csak fele olyan finom, mint amilyen jol nez ki, mar akkor is mennyei a fasirtgolyod:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ide találtál, üdv köztünk :-)
      Igen, tényleg nagyon finomak, főleg, hogy amolyan falatnyi darabok, kívül ropogós, belül puha. Rendszeresen dupla adagot készítek, mert a gyerekeim seperc alatt felfalják :-)

      Törlés