Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2013. december 25., szerda

Kókuszkrémes bonbon





·       120 g étcsokoládé

·       5 evőkanál kókuszreszelék
·       5 evőkanál habtejszín
·       10 dkg vaj
·       4 evőkanál cukor
·       1 zacskó vaníliás cukor

Életem első bonbonja, nagy sikert aratott itthon. Livi, köszi az inspirációt :))
15 db-os szilikonformához adagoltam a hozzávalókat. Az étcsokit gőz felett feloldjuk, majd egy ecsettel kikenjük a forma oldalát, alját és 10 percre hűtőbe tesszük. Ezt még egyszer megismételjük. A krémhez összekeverjük a tejszínt, cukrot, kókuszreszeléket és olvasztott vajat. Ha mindkét csokiréteg megszilárdult a formában, kiskanállal megtöltjük krémmel a mélyedéseket úgy, hogy egy kis perem maradjon. Fél órára visszarakjuk a hűtőszekrénybe, majd a maradék olvasztott csokoládét rácsurgatjuk és ismét vissza a hűtőbe. 2-3 óra múlva egyszerűen csak kifordítjuk a formából. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése