Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. szeptember 24., hétfő

Zsírban sült majoránnás csirkemáj sült burgonyával





·        40 dkg csirkemáj
·        2 evőkanálnyi liszt
·        2-3 evőkanál zsír
·        csipetnyi, só, bors
·        csipetnyi szárított morzsolt majoránna
·        burgonya


Az első ebéd próbálkozásom hosszabb szünet után. Igyekeztem olyan ebédet főzni, ami nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető és mindenki szereti. Így esett a választás a csirkemájra, ami a gyerekek nagy kedvence is. 

A májat megmossuk, lecsepegtetjük, majd lisztben enyhén megforgatjuk mindkét oldalát. Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, majd közepesen lángon fedő alatt a máj mindkét oldalát, 4-5 perc oldalanként, megsütjük. Arra vigyázzunk, hogy amikor a májat beletesszük a zsírba, az ne legyen nagyon forró, különben a máj megéghet, de belül még véres marad. Ha megsült, szórjuk meg egy kis sóval, borssal, majoránnával, keverjük óvatosan át és készen is van. Sült burgonya karikákkal tálaltam. Csalamádé, csemege uborka, paradicsom egyaránt illik hozzá. 




5 megjegyzés:

  1. A májat nagyon szeretjük. Jönnénk holnap hárman vacsira. Lehet? ;-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Rég ettem sült májat.

    VálaszTörlés
  3. Júúj !!!! nálunk is mára tervezett. Imádjuk a majorannás májat. Örülök, hogy hoztad.
    Viki voltam, mert valamiért nem ismert fel a rendszer :)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is nagy kedvenc a csirkemáj is, majoránnásan is szoktam készíteni, nagyon szeretjük. Finom ebédetek volt, jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, kedvesek vagytok! Igen, tényleg jól sikerült, el is fogyott hamar, legközelebb dupla adagot készítek, mert így szinte nem is laktunk jól vele....:-)

    VálaszTörlés