Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2016. július 16., szombat

Sárgabarackdzsem





Az elmúlt években barackból kizárólag lekvárt főztem. Azon túl, hogy órákig kell főzni, kevergetni, nagyon sok cukor kell bele, hogy tartósító nélkül tuti ne romoljon meg. A panellakás melegében ezt nem vállaltam, így dzsem lett belőle. A lehéjazást és magozást leszámítva, pár perc alatt készen van. A gyerekeknek nagyon ízlik, mondták is, hogy így sokkal jobb, tele van barackdarabokkal  és nem olyan édes! :)


  • 4 kg magozott sárgabarack
  • 1400 g cukor
  • 2 zacskó fűszeres Dr. Oetker 3:1 dzsemfix 

  1.  A barackokat megmossuk, adagonként pár másodpercre forró, lobogó vízbe tesszük. Egy nagy szűrővel kiszedjük, hűlni hagyjuk.
  2. A kihűlt barackok héját leszedjük, magjukat eltávolítjuk.
  3. Egy nagy főzőedényben összekeverjük a barackot, cukrot, dzsemfixet. Botmixerrel 2-3 másodpercig pürésítjük, ennyi bőven elég ahhoz, hogy dzsemünk jó sűrű legyen és gyümölcsdarabok is maradjanak benne.
  4. Közepes lángon forraljuk, a keletkező habot leszedjük. 15 perc főzés után csírátlanított üvegekbe szedjük, lezárjuk majd 5 percre fejtetőre állítjuk. Kihűlés után mehetnek a helyükre. 



1 megjegyzés: