Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2015. március 5., csütörtök

Brokkolis rakott krumpli



























  • 25 dkg brokkoli
  • 4 közepes burgonya
  • 3 főtt tojás
  • 1/4 pritamin paprika
  • 1,5 dl tejfől
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • extra szűz olívaolaj

  1. A burgonyát héjában puhára főzzük, majd ha kihűlt karikákra vágjuk. A főtt tojást vékonyan felszeljük, a pritamin paprikát felkockázzuk. Egy jénai tálat kiolajozunk, majd lerakjuk a karikákra vágott főtt burgonyát. Elrendezgetjük rajta a főtt tojást, pritaminpaprikát. Sózzuk, borsozzuk, enyhén meglocsoljuk olíva olajjal. A tetejére jön a brokkoli. Fagyasztottat használtam, mehet rá úgy ahogy van, nem kell kiolvasztani.
  2. A tejfölt, tejszínt összekeverjük a nyers tojásokkal majd az egészet ráborítjuk a zöldségekre. 
  3. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük, kivesszük, rászorjuk a reszelt sajtot és addig sütjük tovább, míg a sajt elolvad.






 

















1 megjegyzés:

  1. Mennyei, nagyon jó párosítás a brokkoli krumplival, szeretem :-)

    VálaszTörlés