Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2016. szeptember 27., kedd

Füstölt csülöktekercs


Gyakran készítem, reggelire,vacsorára felvágott helyett! :)) És mert nagyon szeretjük a füstölt csülköt. :) A megmaradt főzőléből finom kis bableves készülhet.

  • 2 füstölt csülök
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál morzsolt majoránna

  1. A füstölt csülköket puhára főzzük a hagymás, fokhagymás, majoránnás vízben. A hagymát, fokhagymát tisztítva, egészben tesszük a főzőlébe. Én kuktát használok, kb. másfél óra alatt a husi vajpuha lesz.
  2. A csülköket óvatosan kivesszük, vigyázva arra, hogy lehetőleg egyben maradjanak. Ha már kihűlt kissé, kihúzzuk a csontokat.
  3. Egy tálcára több réteg frissen tartó fóliát vágunk és ráhalmozzuk a csülökhusit úgy, ha a bőrös része lehetőleg kívülre kerüljön.Szorosan feltekerjük, az egyik végét összekötjük. Beállítjuk egy henger alakú formába, én egy műanyag mérőedény szoktam erre a célra használni. Használhatunk őzgerinc formát is, akkor a formát béleljük ki fóliával. Öntünk bele 4-5 evőkanálnyi főzőlevet és a másik végét is szorosan lezárjuk. Egy nehezékkel lenyomkodjuk, hagyjuk teljesen kihűlni
  4. Legalább 1  napra hűtőbe tesszük dermedni. Utána óvatosan leszedjük a fóliát és kedvünk szerint szeleteljük. Fagyaszthatjuk is, felengedés után olyan, mintha akkor készült volna . Friss kenyérrel, hagymával, paradicsommal, főtt tojással mennyei lakoma! A gyerekeim tormával, mustárral eszik! :)




Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehet, szívesen megenném a mai vacsorára :-)

    VálaszTörlés
  2. Áááh! Csülök! Cím, telefonszám, utazási és szálláslehetőségek, megyek! :)

    VálaszTörlés