Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. október 11., csütörtök

Snidlinges, tejben-zsírban sült sertéstarja





·        4-5 szelet sertéstarja
·        zsír
·        1 dl tej
·        4 gerezd fokhagyma
·        só, bors
·        apróra vágott snidling



  1. A tarja szeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, majd enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük egy gerezd zúzott fokhagymával, majd lefedve legalább két órán át hűtőben pihentetjük.
  2. Egy tepsiben zsírt hevítünk és beletesszük a hússzeleteket, fokhagyma gerezdeket.  Pontos mennyiséget azért nem írok, mert a tepsi és a hús mennyiségétől függ, a lényeg, hogy a zsír a szeleteket éppen csak, hogy ellepje. 
  3. Fóliával letakarva 45 percig 200 fokos előmelegített sütőben sütjük, majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk a tejjel, enyhén átkeverjük és addig sütjük tovább, míg a tej elpárolog.  Ez kb. további 1 óra, 180-200 fokon. A húst egyszer átfordítjuk. Rendkívül puha, omlós sült hús a végeredmény, ahol kilógott a zsírból, ott finom, ropogós.



Tálaláskor megszórjuk frissen vágott snidlinggel….Mi egyszerűen kenyérrel ettük, tunkoltuk a finom szaftot, savanyúsággal. Köretként burgonyapürét ajánlok mellé.

Jó étvágyat kívánok!







7 megjegyzés:

  1. Ránézésre is nagyon guszta lett,na meg biztosan finom is.Igy tejjel még nem készitettem,de ki fogom próbálni:)) Dicséret a férjednek:-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, átadom :-)) Nagyon finom, szívből ajánlom....másnap reggelire meg zsíros kenyér, snidlinggel megszórva......hm,gyorsan elfogyott :-)

    VálaszTörlés
  3. Isteni lakoma lehet ez a tejben-zsírban fürösztött tarja:) Nálunk nem maradna reggelire, az garantált.

    VálaszTörlés
  4. Hú nagyon finom lehetett,ki fogom próbálni ezt a tejben sütést,biztos nagyon puha omlós lett a hús.
    Nagyon csinos vagy az új képen!!!

    VálaszTörlés
  5. Ajjajj! Ez már merénylet! :))

    VálaszTörlés