Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2015. szeptember 29., kedd

Lazacfilé tárkonyos - tejszínes gombamártással



























Mostanában a mottóm, könnyen, gyorsan és finomat! Ez is egy ilyen étel, először készítettem lazacot, a recept hirtelen ötlet volt, de nagyon jól sikerült. :) Tárkony, citrom, gomba............ igazán különleges ízvilág lett. :)

  • 1 lazacfilé (kb 25-30 dkg, Lidl)
  • 20 dkg szeletelt gomba
  • 2 szál újhagyma
  • kb. 5 dkg vaj
  • szárított morzsolt tárkony
  • só, bors, citrom
  • 2 dl 22%-os tejszín
  • olívaolaj

  1. A lazacot besózzuk és picit állni hagyjuk. Addig elkészítjük a gombamártást.
  2. Az újhagymát karikákra vágjuk és a vajon pár perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, pici tárkony majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk, fedő nélkül további 5 percig, hogy a leve egy kicsit elfőjön.
  3. Ha gombánk már puha, hozzákeverjük a tejszínt, megszórjuk még egy csipet tárkonnyal, hozzáfacsarunk pár csepp citromlevet, ha szükséges utána sózunk. Egyet rottyantunk rajta és készen is van. 
  4. A lazacfilét egy serpenyőben kevés olíva olajban közepesen lángon megsütjük, oldalanként 3-4 perc. A gombamártással tálaljuk, egy szelet citromkarikával díszíthetjük. 


















































































Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Látom ti is szeretitek a halat :-)
    Lazacot még csak egyszer ettem, füstöltet, de főzni vagy sütni még nem volt szerencsém. Egyszer ki kéne próbálni...

    VálaszTörlés