Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2016. május 22., vasárnap

Csicseriborsós spárgás szendvicskrém


Újra egy kenyérre kenhető kencét hoztam. Annyira unjuk már a hagymogyános szenvicseket, hogy mostanában egyre több hasonló krémet találok ki. Az ötlet a padlizsánkrém készítése közben született, hogy alkossak egy hasonlót, a lakás telefüstölése nélkül.  :) Így született meg ez a finom és egészséges spárgakrém. Szerencsés vagyok, hogy a gyerekeim is szeretik. :)


  • 1 csomag zöld spárga
  • 4 evőkanálnyi főtt csicseriborsó (konzerv, Lidli)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 főtt tojás
  • 1 újhagyma zöldje
  • 2-3 mustár
  • citrom
  • só, bors
  • majonéz
  1.  A spárga fásabb végeit levágjuk, majd enyhén sós vízben pár perc alatt puhára pároljuk. Tálra szedjük, hagyjuk kihűlni.
  2. A hagymát apróra vágjuk. Az zöldjét felkarikázzuk. 
  3. Aprítógépbe tesszük a puha spárgát, csicseriborsót és tojást. Pépesítjük,  majd belekeverjük a hagymát is.  
  4. Ízesítjük mustárral, sóval, frissen őrölt borssal, citromlével.
  5. Végül belekeverünk annyi majonézt, hogy krémes legyen. Én magam készítem a majonézt 1 tojás, 1 kk mustár és kb 1 dl. olaj hozzáadásával. Ha boltit használunk, 2-3 evőkanálnyi elegendő.
  6. Pirítóssal kínáljuk. 


 




















































Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése