Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2016. július 20., szerda

Sárgabarackos pite



























  • 1 kg sárgabarack
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg cukor (nálam nádcukor)
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojás + 1 a tetejére
  • 1 zacskó sütőpor
  • 8 evőkanál búzadara
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • fahéj
  • kb 1,5 dl tej
  • porcukor a tetejére

  1. Egy nagy tálban összegyúrjuk a szobahőmérsékletű hozzávalókat. Liszt, sütőpor, lágy vaj, tojás, só, cukor. 10 percig pihentetjük.
  2. A tésztát kétfelé osztjuk és lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk.
  3. Az egyik felét sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe helyezzük Megszórjuk 5 evőkanál búzadarával, majd ráhelyezzük a kimagozott, felezett barackokat, héjukkal lefelé. Megszórjuk a maradék darával,  fahéjjal, vaníliás cukorral majd rátesszük a másik réteg tésztát. 
  4. A tetejét lekenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk.
  5. 180 fokos előmelegített sütőben, légkeverésesben 160 fokon 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha  a teteje nagyon pirul, fedjük le alufóliával.
  6. Kihűlés után szeleteljük, a tetejére porcukrot szórunk. 


















































































Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése