Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. június 26., kedd

Füstölt sonkás sajtos szarvacska római tálban sütve




·        40 dkg szarvacska
·        30 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja
·        3 tojás
·        3,5 dl tejföl
·        só, bors, olaj
·        két szál újhagyma zöldje vagy metélőhagyma
·        20 dkg trappista vagy edami sajt
·        további tejföl a tálaláshoz

 A római tálba vizet teszünk és legalább 10 percre magára hagyjuk, majd kiöntjük a vizet belőle, enyhén megtörülgetjük és kiolajozzuk.  A tésztát bő, lobógó, sós vízben megfőzzük, de vigyázzunk, hogy ne főzzük túl. A sajtot lereszeljük. Míg a tészta fő, a sonkát vagy tarját ledaráljuk, vagy egy késes aprítóval felaprítjuk.
A tojásokat felverjük, majd a tejföllel együtt a sonkapéphez keverjük, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Ha megfőtt a tészta, leszűrjük, vízzel leöblítjük, majd lazán összekeverjük a tejfölös, sonkás krémmel és óvatosan  hozzákeverjük a reszelt sajt felét is. A sonkás tésztát beletesszük a kiolajozott tálba, rátesszük a tetejét és kb. 40-45 percre betoljuk a 180 fokos sütőbe. Majd kivesszük, megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal, valamint a felaprított zöldhagymával és a sajt olvadásáig visszatesszük a sütőbe.
Tálaláskor további tejfölt kínálunk hozzá. 




3 megjegyzés: