Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2013. április 24., szerda

Császárral töltött palacsinta sajtkrémmártással

 

  A palacsintákhoz:  
·        3 dl tej
·        2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
·        1/2 mk. só
·        1 dl olaj
·        25 dkg liszt
·        2 tojás
·        3 dl tej
·        2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
·        1/2 mk. só
·        1 dl olaj

A töltelékhez:   25 dkg főt császárszalonna , 1 nagy fej vöröshagyma,
só, bors, tejföl

A sajtkrémmártáshoz:
·        2 rúd natúr vagy tejszínes sajtkrém, 10 dkg reszelt trappista sajt
 ·        5 dkg margarin  
·        2 dl főzőtejszín  
·        kb. 2 dl tej 
·        bors
·        apróra vágott petrezselyem, némi snidling 

A liszthez hozzáadjuk a tojásokat majd a tejjel fokozatosan felöntve a tésztát csomómentesre keverjük majd hozzáadjuk az ásványvizet, olajat, sót is. Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség, bőven elegendő ami a tésztából kisül. Ha mégis odaragadna a serpenyőhöz, egy kiskanál olajat tegyünk minden második palacsintasütésekor a serpenyőbe. Teflonban szoktam sütni, így soha nem ragad le. Oldalanként közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük

A töltelékhez a császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon enyhén megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát és az egészet addig dinszteljük, míg a hagyma üveges lesz, ízlés szerint borsozzuk. A palacsintákat megkenjük bőven tejföllel,  teszünk rá a hagymás szalonnából és lazán feltekerjük. Meglocsoljuk a sajtmártással, szórunk rá aprított petrezselymet és már tálalhatjuk is.


A sajkrémmártáshoz a margarin felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, tejet. Hozzáadjuk a sajtkrémet majd takarékon addig kevergetjük, míg az egész krémszerű lesz. Ekkor beletesszük a reszelt trappistát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott snidlinggel, petrezselyemmel. Enyhén folyékony, sűrű mártást kapunk, ha túl sűrűnek ítéljük, tejjel hígíthatjuk.




8 megjegyzés:

  1. Guszta és nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, elég gyorsan elfogyott. Nem tudom mi van a google-lal, de kínlódok a szerkesztéssel......:(

      Törlés
  2. Nagyon ínycsiklandozó ez a palacsinta!:)
    Kedves Verus, nézzél be, kérlek, hozzám, lenne valami a számodra!

    VálaszTörlés
  3. Szia Verus! Nem tudom Te foglalkozol-e ilyesmivel, de szeretném tovább adni. Nézz be hozzám légyszi. :) Szép napot!

    VálaszTörlés
  4. Már a látványától jóllaktam s híztam vagy kilónyit. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A férjem is repetázott becsülettel :-)

      Törlés
  5. MJ-nek igaza van, már a látvány is laktató!

    VálaszTörlés