Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2013. április 24., szerda

Császárral töltött palacsinta sajtkrémmártással

 

  A palacsintákhoz:  

·        3 dl tej
·        2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
·        1/2 mk. só
·        1 dl olaj
·        25 dkg liszt
·        2 tojás
·        3 dl tej
·        2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
·        1/2 mk. só
·        1 dl olaj

A töltelékhez  25 dkg főt császárszalonna , 1 nagy fej vöröshagyma,
só, bors, tejföl

A sajtkrémmártáshoz:

·        2 rúd natúr vagy tejszínes sajtkrém, 10 dkg reszelt trappista sajt
 ·        5 dkg margarin  
·        2 dl főzőtejszín  
·        kb. 2 dl tej 
·        bors
·        apróra vágott petrezselyem, némi snidling 


A liszthez hozzáadjuk a tojásokat majd a tejjel fokozatosan felöntve a tésztát csomómentesre keverjük majd hozzáadjuk az ásványvizet, olajat, sót is. 
Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk.
A következő palacsintáknál erre már nincs szükség, bőven elegendő ami a tésztából kisül.
Ha mégis odaragadna a serpenyőhöz, egy kiskanál olajat tegyünk minden második palacsintasütésekor a serpenyőbe.
Teflonban szoktam sütni, így soha nem ragad le. Oldalanként közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük


A töltelékhez a császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon enyhén megpirítjuk.
Majd hozzáadjuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát és az egészet addig dinszteljük, míg a hagyma üveges lesz, ízlés szerint borsozzuk.
A palacsintákat megkenjük bőven tejföllel,  teszünk rá a hagymás szalonnából és lazán feltekerjük.
Meglocsoljuk a sajtmártással, szórunk rá aprított petrezselymet és már tálalhatjuk is.



A sajkrémmártáshoz a margarin felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, tejet. Hozzáadjuk a sajtkrémet majd takarékon addig kevergetjük, míg az egész krémszerű lesz. Ekkor beletesszük a reszelt trappistát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott snidlinggel, petrezselyemmel. Enyhén folyékony, sűrű mártást kapunk, ha túl sűrűnek ítéljük, tejjel hígíthatjuk.




8 megjegyzés:

  1. Guszta és nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, elég gyorsan elfogyott. Nem tudom mi van a google-lal, de kínlódok a szerkesztéssel......:(

      Törlés
  2. Nagyon ínycsiklandozó ez a palacsinta!:)
    Kedves Verus, nézzél be, kérlek, hozzám, lenne valami a számodra!

    VálaszTörlés
  3. Szia Verus! Nem tudom Te foglalkozol-e ilyesmivel, de szeretném tovább adni. Nézz be hozzám légyszi. :) Szép napot!

    VálaszTörlés
  4. Már a látványától jóllaktam s híztam vagy kilónyit. :)

    VálaszTörlés
  5. MJ-nek igaza van, már a látvány is laktató!

    VálaszTörlés