Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2013. március 17., vasárnap

Parasztreggeli 2.


·        5 tojás
·        1 dl tejszín
·        1 fej vöröshagyma
·        kolbász, maradék sült hús
·        só, bors, morzsolt majoránna
·        petrezselyem


Nálunk a parasztreggeli amolyan mindent bele rántottát takar. Az alapanyagok mindig változnak a szerint, hogy éppen mi lapul meg a hűtőben. Most a maradék sült húst használtam fel, adtam hozzá néhány karika kolbászt is.

 A tojásokat a tejszínnel felverjük. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk. A vöröshagymát félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük és kevés olajon egy serpenyőben megdinszteljük. Hozzáadjuk a sült húst, kolbászt, jól átkeverjük, megszórjuk egy csipetnyi majoránnával, aprított petrezselyemzölddel, majd hozzáadjuk a tejszínnel felvert tojást és kevergetve készre sütjük.

Pirítóssal kínáltam.





2 megjegyzés:

  1. A csodás reggeli nevet is adhattad volna ennek a rántottás pirítósnak :)!

    VálaszTörlés
  2. Mehetek legközelebb reggelizni? ;-))

    VálaszTörlés