Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. május 29., vasárnap

Baconos hagymás túróscsusza



·        1 szál póréhagyma vagy újhagyma
·        1 nagy fej vöröshagyma
·        2 gerezd fokhagyma
·        25 dkg juhtúró
·        25 dkg tehéntúró
·        2-3 evőkanál olaj
·        só, bors
·        5 dl tejföl
·        500 g nagykocka vagy csuszatészta
·        5-7 dkg füstölt húsos szalonna
·        8 vékony baconszelet


A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd félretesszük. A póréhagymát és a hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk. A szalonna után maradt zsírban aranybarnára pirítjuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a póréhagymát, fokhagymát és gyakran kevergetve megfonnyasztjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
Forrásban levő, enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát ( a csuszatésztát előzőleg kisebb darabokra tördeljük), majd ha készen van leszűrjük, alaposan lerázzuk róla a vizet és azonnal a hagymás zsiradékba forgatjuk. Egy tálban összekeverjük a kétféle túrót a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, majd lazán a tésztához keverjük a megpirított szalonnadarabokkal együtt, és az egészet belesimítjuk egy hőálló vagy római tálba. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A baconszeleteket elrendezgetjük a tészta tetején és betesszük a tálat a sütőbe. Addig sütjük, míg a baconszeletek megpirulnak. Tálaláskor külön tálkában további snidlinggel vagy újhagymaszárral ízesített tejfölt kínálhatunk hozzá. Készíthetjük csak tehéntúróból is, abban az esetben egy kicsivel erősebben sózzunk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése