Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2013. január 3., csütörtök

Ropogós , fűszeres csirkeszárnyak sült burgonyával




·        1 kg csirkeszárny,
·        1 zacskó Fűszeres csirkeszárnyak  fűszerkeverék
·        2-3 gerezd fokhagyma
·        1 kg burgonya
·        2 evőkanál zsír


A család egyik kedvenc étele sült, ropogós csirkeszárny, de hosszú út vezetett idáig. A gyerekek nem nagyon voltak hajlandóak szárnyat enni, ezért azt találtam ki, hogy nem csak a kis vékony csontos részt vágom le, aminek a macsek nagyon örül, hanem a v alakú szárnyat is a porcnál kettévágom. Így aztán már semmi nem emlékeztetett  szárnyi mivoltára….És személy szerint bátran állítom, hogy a csirkén ezeknek a kis szárnyacskáknak van a legfinomabb, legpuhább húsa.

Miután feldaraboljuk a szárnyakat bedörzsöljük a  fűszerkeverékkel és lefedve legalább két órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Előveszünk egy nagyobb tepsit, beletesszük a csirkeszárnyakat,  majd köré rendezgetjük a megpucolt, karikákra vágott burgonyát, félbe vágott fokhagymagerezdeket. A burgonyát enyhén megsózzuk, két evőkanálnyi zsírt ide-oda pöttyintünk, majd az egészet lefedjük fóliával. 200 fokos sütőben kb. 35 percig pároljuk, majd a fóliát levéve a szárnyakat ropogósra sütjük. Külön vizet nem kell hozzá adni.

Jó étvágyat kívánok!




2 megjegyzés:

  1. Boldog új esztendőt kívánok! :)

    VálaszTörlés
  2. Verus ! Ma egész nap Téged emlegettelek, amikoris kb 3 kg isteni csirkeszárnyat kifiléztem, azaz a gyenge csontokat egy-egy tekeréssel eltávolítottam a szárnyakból. Nálunk az unokák, de mi is nagyon imádjuk a csirke szárnyat, de nem tudom elviselni, hogy a felét "kidobják", mert a csont körül - a jó kis porcogós részt - már nem rágcsálják meg. Szerintem meg ott a legfinomabb a csirkének e nemes része :))) na kiszúrtam a csapattal, no meg jómagammal is, mert vagy 50 db szárnyat mire kifiléztem, hát még ott is izzadt :)))) Kiváncsi leszek majd az összhatásra, amikor sorra kerülnek a szárnyak az étkező asztalon :)))

    VálaszTörlés