Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2014. július 28., hétfő

Baconbe göngyölt Stefánia szelet




  • 80 dkg darált hús
  • 2 tejbe áztatott és kinyomkodott zsemle
  • 2 tojás
  • 4 főt tojás
  • só, bors, pirospaprika, csipetnyi majoránna
  • fél csokor petrezselyem zöldje
  • 2 kisebb hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 szelet bacon

  1. A húst egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, és a két nyers tojást. Jól összekeverjük. 
  2. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adunk hozzá őrölt pirospaprikát, 1-2 csipetnyi majoránnát, zöld petrezselymet. Lefedve a hütőben legalább egy órán át pihentetjük, így az ízek jobban összeérnek. 
  3. Egy őzgerincformát kizsírozunk, belefektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy a szélei lelógjanak. Beletesszük a húsmassza felét, majd elrendezgetjük a főt tojásokat, majd befedjük a maradék hússal. A baconszeleteket ráhajtjuk.
  4. Fóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőben egy órán át sütjük, majd a fóliát levesszük és aranybarnára pirítjuk. Ezután kiborítjuk egy tepsire és megsütjük a másik oldalát is.
  5. Ha kissé kihült, gyönyörűen szeletelhető. 
 Jó étvágyat kívánok!


2 megjegyzés:

  1. Milyen látványos, ahogyan rápirult a bacon! Ki fogom próbálni, emrt "csomagolás" nélkül szoktam készíteni a stefániát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm .Látványos és milyen finom :)

      Törlés