Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2016. január 28., csütörtök

Ananászos currys csirkemell zöldségekkel, csigatésztával



  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • kb. 30 dkg vegyes zöldség (zöldbab, kukorica, répa, nálam fagyasztott)
  • két ananászkarika kockákra vágva 
  • 1 kisebb pritamin 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk curry
  • 2 dl. 22%-os tejszín
  • só, bors
  • 3 dkg vaj
  • csigatészta 
  1.  A vöröshagymát a vajban puhára pároljuk.  Beletesszük a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott pritamint, átkeverjük majd mehet bele a többi zöldség, ananász is. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk, majd felöntve kb. 1,5 dl vízzel 10 percig fedő alatt pároljuk.
  3. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát. 
  4. A tejszínt a zöldséges húsra borítjuk, átkeverjük, megszórjuk curryvel.
  5. Egy hőálló tálat enyhén kivajazunk, majd beletesszük a tejszínes ragut és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  6. Tésztával  tálaljuk, de a rizs is nagyon passzol hozzá.





























Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés: