Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2014. október 2., csütörtök

Kefires lángos


























Szeretem ezt a lángos receptet,  gyorsan és könnyen elkészíthető, a tésztája finom, nem szívja meg magát olajjal :) Percek alatt el szokott fogyni :)

  • 50 dkg liszt
  • 5 g szárított élesztő
  • 2,5 dl kefir
  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • olaj a sütéshez    
  1.   A szobahőmérsékletű hozzávalókat kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk, közepesen lágy , táltól elváló tésztát kell, hogy kapjunk. A szárított élesztő külön futtatást nem igényel, egyből belekeverhetjük a lisztbe. 
  2. A tésztát meleg helyen duplájára kelesztjük, majd gombócokat formázunk (  nagyobb sárgabarack méretűt) . 
  3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd  vizes kézzel kinyújtjuk a gombócokat és az így kapott lángosokat mérsékelt tűzön kisütjük. Oldalankét kb. 2-2 perc.
  4. Végül megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal. Nálunk a fokhagymával való bedörzsölés sem maradhat el :)

Jó étvágyat kívánok!



































































2 megjegyzés:

  1. Üdvözlet!A leírtak alapján kellene még bele mondjuk tej v.langyos víz...szerintem.Túl száraznak tűnik igy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ez így megfelelő, nyilván függ attól is, milyen kefírt használunk. Ha szükséges, tegyél hozzá langyos vizet.

      Törlés