Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2014. október 2., csütörtök

Kefires lángos


























Szeretem ezt a lángos receptet,  gyorsan és könnyen elkészíthető, a tésztája finom, nem szívja meg magát olajjal :) Percek alatt el szokott fogyni :)

  • 50 dkg liszt
  • 5 g szárított élesztő
  • 2,5 dl kefir
  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • olaj a sütéshez    
  1.   A szobahőmérsékletű hozzávalókat kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk, közepesen lágy , táltól elváló tésztát kell, hogy kapjunk. A szárított élesztő külön futtatást nem igényel, egyből belekeverhetjük a lisztbe. 
  2. A tésztát meleg helyen duplájára kelesztjük, majd gombócokat formázunk (  nagyobb sárgabarack méretűt) . 
  3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd  vizes kézzel kinyújtjuk a gombócokat és az így kapott lángosokat mérsékelt tűzön kisütjük. Oldalankét kb. 2-2 perc.
  4. Végül megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal. Nálunk a fokhagymával való bedörzsölés sem maradhat el :)

Jó étvágyat kívánok!



































































1 megjegyzés:

  1. Üdvözlet!A leírtak alapján kellene még bele mondjuk tej v.langyos víz...szerintem.Túl száraznak tűnik igy.

    VálaszTörlés