Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2013. március 1., péntek

Sült kacsacomb, vörösboros párolt káposztával, burgonyapürével



·        3-4 kacsacomb (kb 1,5 kg)
·        2 fej vöröshagyma
·        4 gerezd fokhagyma
·       

A párolt káposztához:
·        1 kg lila káposzta
·        1 lila hagyma
·        só, bors, 2-3 csipetnyi fahéj, őrölt kömény, morzsolt majoránna, cukor
·        1 dl félédes vörösbor
·        2 evőkanál ecet
·        olaj




Sokszor sütöttem már kacsát, sokféle módszerrel, de eddig ez sikerült a legjobban. Azt hiszem ez lesz a család kedvence :-))Pofon egyszerű és garantált a siker. Egy nagy,  fedővel rendelkező jénai tál szükséges hozzá.

A combokat megmossuk, bőrüket egy éles késsel enyhén bekockázzuk, besózzuk, betesszük a jénaiba és egy óráig pihentetjük.  Utána mellérakunk két negyedbe vágott vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, lefedjük és betoljuk a hideg sütőbe. 180-200 fokon kb. két óra alatt vajpuhára sül, közben kétszer átfordítjuk. Külön zsiradékot, vizet nem adunk hozzá.

A párolt káposztához a káposztát feldaraboljuk, vékony csíkokra vágjuk, majd besózzuk. Kevés olajon megpároljuk az apró kockákra vágott lilahagymát, majd hozzáadjuk a káposztát és felöntjük kb. két dl vizzel. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ízesítjük egy kis majoránnával, örölt köménnyel, fahéjjal, cukorral, ecettel. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a vörösbort is és további 20 percig pároljuk, ekkor már fedő nélkül, hogy a felesleges folyadék elpárologjon.

Burgonyapürével tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!



2 megjegyzés: