Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2013. március 2., szombat

Kolbásszal töltött egyben sült sertéstarja




·        1,5 kg csont nélküli sertéstarja
·        1 szál füstölt puha házi kolbász
·        só, bors
·        két fej vöröshagyma
·        4 gerezd fokhagyma
·        2 evőkanál zsír


A húst megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy éles késsel két helyen felszúrjuk, hogy a kolbászt bele tudjuk tenni. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük egy jénai tálba, mellé rendezgetjük a negyedbe vágott hagymákat, fokhagymát. Két evőkanálnyi zsírt pöttyintünk rá, majd lefedjük és hideg sütőbe toljuk. 180-200 fokon kb. 1óra 40 percig sütjük.

Burgonyakörettel, savanyúsággal tálaljuk. Annyira omlós lett, hogy melegen nehéz volt szeletelni, mert szinte szétesett :-) Hidegen, pirítóssal, kis hagymával.......hm, jó kis lakoma :-)










1 megjegyzés: