Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. február 17., péntek

Tejszínes gombás burgonyafelfújt csirkemellel




·        1 kg burgonya
·        4 nagy fej gomba
·        4 fej vöröshagyma
·        1 csirkemell (50 – 60 dkg)
·        5  tojás
·        3 dl főzőtejszín
·        2-2,5 dl tejföl
·        só, bors, fokhagyma granulátum
·        fél csokor petrezselyem zöld, vagy szárított petrezselyem
·        20 dkg reszelt ementáli vagy trappista sajt
·        olaj a sütéshez


A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük 2-3 csipetnyi fokhagyma granulátummal és legalább egy óráig pihentetjük.  Azért nem használtam friss fokhagymát, hogy a sütés közben ne égjen meg.

A krumplikat héjában megfőzzük, meghámozzuk és kb. fél cm-es karikákra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, vékonyan felkarikázzuk, majd egy kevés olajon üvegesre pároljuk, enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, félbevágott, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt közepes lángon 5 percig pároljuk, majd félretesszük.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a csirkemell darabkákat hirtelen megsütjük. 






A tojásokat egy tálban felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, tejfölt, sózzuk, ízesítjük borssal, petrezselyemmel, fokhagymával és belekeverjük a reszelt sajt felét is.
Előveszünk egy felfújtformát, vagy egyéb hőálló tálat és elkezdjük lerakni a hozzávalókat. Legalulra elrendezgetjük a krumplikarikákat, erre jön a hagymás gombás ragu, majd a csirkemell. Erre ráöntjük a tejszínes sajtos keveréket és tetejére rászórjuk a maradék sajtot.
180 fokon sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése