Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. szeptember 19., hétfő

Rántott borda fokhagymás, petrezselymes bundában


·        7-8 szelet sertésborda (rövid vagy hosszú karaj)
·        3 tojás
·        1 dl tej
·        liszt, zsemlemorzsa
·        két gerezd fokhagyma
·        néhány szál petrezselyem zöldje
·       
·        olaj


 A hússzeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, és mindkét oldalát enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és lefedve legalább egy óráig a hűtőbe tesszük. Előkészítünk két lapos, valamint egy mélytányért, az egyik laposra lisztet, a másikra zsemlemorzsát szórunk. A mélytányérban összeütjük a tojásokat, és jól felverjük egy csipetnyi sóval, tejjel együtt. A petrezselymet apróra vágjuk, és a tojáshoz keverjük. Ha letelt a pácolási idő, a hússzeleteket egyenként a következő módón panírozzuk. Először a lisztbe forgatjuk mindkét oldalát, majd a petrezselymes tojásba, végül a zsemlemorzsába. Tenyerünkkel egy kicsit megnyomkodjuk és bő, forró olajban közepes lángon aranybarnára sütjük. Először lefedve sütjük, majd 4-5 perc múlva megfordítjuk és ezután fedő nélkül sütjük meg a másik felét. Többször átforgatni nem szabad, mert úgy a hús könnyen kiszárad, kemény lesz.
Burgonyakörettel, párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése