Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. június 5., vasárnap

Paradicsomos paprikás omlett



·        10 + 1 tojás
·        1 dl tej vagy tejszín
·        kb.5 dkg füstölt húsos szalonna
·        1 közepes fej hagyma
·        1 tv paprika
·        1 paradicsom
·        só, bors, csipetnyi pirospaprika
·        csipetnyi majoránna
·        petrezselyemzöld
·        1 gerezd fokhagyma
·        reszelt sajt a tetejére


A szalonnát apró kockákra vágjuk és kevés olajon gyakori kevergetéssel egy serpenyőben kis lángon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és enyhén megpirítjuk. Ezután belerakjuk a felszeletelt paprikát és félkarikákra vágott paradicsomot. Fedő alatt addig pároljuk, míg a paprika kicsit megpuhul, de még roppanós marad. Ha elkészült, a serpenyőt levesszük a tűzről, megszórjuk a majoránnával, pirospaprikával, beletesszük a zúzott fokhagymát és jól átkeverjük. 


Egy kivételével a tojásokat egy tálban villával enyhén felverjük, hozzáadjuk a tejet is. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet beleöntjük a serpenyőbe. Egyszer jól átkeverjük, hogy minden hozzávaló mindenhova jusson, majd ráütjük a megmaradt tojást középre és lefedve takarékon kb. 15 perc alatt megsütjük. A fedőt 10 percig ne emelgessük, különben omlettünk összeeshet. Akkor van készen, ha a teteje is megszilárdult már és nem folyik. Ekkor vegyük le a fedőt, szórjuk meg a reszelt sajttal, apróra vágott petrezselyemmel és már tálalhatjuk is. Kínálhatjuk apróra vágott lilahagymával, friss salátával, paradicsommal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése