Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. április 12., kedd

Mentás meggymártás



·        1 üveg magozott meggybefőtt
·        6-7 mentalevél
·        2-3 evőkanál tejfől
·        2  csapott evőkanál liszt
·        csipetnyi őrölt szegfűszeg, fahéj
·        3-4 evőkanál cukor

A mentaleveleket megmossuk, apróra vágjuk. A meggybefőttet beletesszük egy kis lábosba, hozzáadjuk a mentát, a cukrot, a fűszereket,  felforraljuk és kis lángon néhány percig főzzük, hogy a meggyszemek egy kicsit megpuhuljanak. Közben egy kis tálkában a lisztet egy kis vízzel csomómentesen elkeverünk, majd elkeverjük benne a tejfölt is. Ha ezzel elkészültünk óvatosan, kevergetve, nehogy a liszt összecsomósodjon hozzáöntjük a meggyhez és egyszer fellobbantjuk.  Tovább nem forraljuk, mert a tejföl összeugrik.
Sültek mellé ajánlom, de hidegen, kis tálkákban tálalva, tejszínhabbal egyaránt nagyon finom. Nyáron friss gyümölcsből is készíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése