Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. február 23., szerda

Hot dog



·        50 dkg fehérliszt
·      1 dl étolaj
·        3 dkg élesztő
·        1 tojás + 1 tojás a kenéshez
·        8 szál vékonyabb virsli
·        1 evőkanál só
·        1 kiskanál cukor
·        2,5 dl tej
·        5 dkg reszelt sajt a tetejére


Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, hozzáadva a cukrot és egy kiskanál lisztet. Miután ez elkészült a hozzávalókat a felfuttatott élesztővel együtt egy nagyobb tálban összekeverjük  először kézzel jól átgyúrjuk, majd kézi robotgéppel 6-7 percig dagasztjuk. Ha a tészta ragacsos marad, akkor azt jelentheti, hogy túl sok volt a víz, egy kis liszt hozzáadásával még dagasszuk egy kicsit. A tészta akkor jó, ha már elválik a tál oldalától. Ezután letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Kb. egy óra. 
Ha már megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk, majd 8 egyforma téglalapot vágunk. A téglalapok mérete csak egy kicsit legyen hosszabb, mint a virslié. Mindegyik téglalapra egy virslit helyezünk és tetszés szerint feltekerjük, a végeit egy kicsit összenyomkodjuk úgy, hogy a virsli ne lógjon ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, konyharuhával letakarjuk és további 15 percig hagyjuk kelni. Utána lekenjük a tetejét a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és szép aranybarnára sütjük. Kb 30 perc a sütési ideje. Ketchuppal, mustárral tálajuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése